İncir Çekirdeği Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır?

incir çekirdeği yağı

İncir tohumu yağı, incir ağacının meyvesinin tohumlarının soğuk presleme yöntemiyle elde edilmesiyle elde edilen bitkisel bir yemeklik yağdır. İncir yağı özellikle cildi iyileştirmek ve gençleştirmek için çok güçlü yararları sahip besinler açısından zengindir.

Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinde uzun süre kozmetik amaçlı kullanılan bir yağdır. Günümüzde, cildin inanılmaz güçlendirici faydaları sayesinde dünyanın geri kalanında popülerliği arttı.

incir çekirdeği
incir çekirdeği yağı, cilt için çok faydalıdır.

Bir meyve olarak incir, serbest radikalleri etkisiz hale getiren ve hastalıklarla savaşan güçlü antioksidanları ile insan vücuduna çeşitli faydalar sağlar. Aynı zamanda, Fenol içeriği, hücre hasarını önler.

İncir, magnezyum, manganez, demir, bakır, fosfor, potasyum, sodyum gibi çok çeşitli temel minerallere sahiptir ve mevcut tüm meyvelerden en yüksek kalsiyum miktarına sahiptir. Ek olarak, incirler, başlıca K ve B9 vitaminlerini içerir.

incir çekirdeği yağı, bu esansiyel minerallerin büyük bir miktarına sahiptir. Ayrıca, ağız yoluyla tüketildiğinde, kalbi koruyan, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını düzenleyen, kan basıncını düşürmeye yardımcıdır.

İncir ağacı (Ficus carica L.) hakkında

Ficus carica L. (incir), Batı Asya’ya özgü olan Moraceae familyasına ait odunsu bir bitkidir.

Ficus carica , Moraceae familyasında yer alan Yunanistan ve Afganistan’a özgü mevsim meyvesidir ve son zamanlarda besleyici ve farmakolojik değerleri ayrıntılı olarak incelenmiştir.

İncir, 10 ila 30 ft (3-9 m) yüksekliğinde, çok sayıda yayılma dalı ve nadiren 7 inçten (17,5 cm) fazla bir gövdeye sahip olan küçük boyutlu bir ağaçtır. Bol sütlü lateks içerir.

Kök sistemi tipik olarak sığ ve yayılır, bazen 50 ft (15 m) toprak kaplar, ancak geçirgen toprakta bazı kökler 20 ft (6 m) ‘ye kadar inebilir.

Yaprak döken yapraklar, derin biçimde 3 ila 7 ana lob’a bölünmüş, bunlar daha sığ loblu ve kenar boşluklarında düzensiz bir şekilde bölünmüş halde hurmadır.

İç duvarda minik çiçekler toplanır. Burada tartışılan yaygın incir durumunda, çiçeklerin hepsi dişidir ve tozlaşmaya gerek yoktur.

İncirin derisi ince ve yumuşaktır, etli duvar beyazımsı, soluk sarı veya kehribar veya az çok pembe, gül, kırmızı veya mor; sulu ve olgun olduğunda tatlı, olgunlaşmamışken lateks ile sakızlı.

Tohumlar büyük, orta, küçük veya dakika olabilir ve meyve başına 30 ila 1,600 arasında değişebilir.

İncir Ağacının Kökeni

İncirin kökeni iyi tanımlanmamıştır. Batı Asya’nın yerli olduğu ve Akdeniz’de insan tarafından dağıtıldığı düşünülmektedir.

Öte yandan incirin, Arap yarımadasının, İtalya’nın, Balkan yarımadasının ve Rusya’nın güneyindeki bir yerlisi olduğu da düşünülüyor.

Muhtemelen, Arap Yarımadası’nın güney kesimlerinde 3000 bc tarıma ekmiştir. Daha sonra Irak, Suriye ve Türkiye’ye ve tüm Akdeniz ülkelerine yayıldı.

Columbus tarafından keşif çağında, incir batı yarım kürenin en subtropikal bölgelerine alındı.

Dünyanın tropikal, subtropikal ve sıcak ılıman bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Başlıca üretim Akdeniz bölgesinde, doğuda Türkiye’den İspanya’da ve batıda Portekiz’e kadardır.

İncir ayrıca ticari olarak ABD ve Şili’nin bazı bölgelerinde ve bir ölçüde de Arabistan, İran, Hindistan, Çin ve Japonya’da yetişmektedir.

Bununla birlikte, Tridge Market Intelligence’e göre, Türkiye şu anda dünyada lider incir üreten bir ülke, bunu Mısır, Cezayir, İran ve Fas izliyor.

İncir tohumu yağı kimyasal bileşimi

İncir çekirdeklerin içeriği:
% 30 yağ asidi içeren sabit bir yağ içerir:
% 18.99 oleik asit
% 33.72 linoleik asit
% 32,95 linolenik asit
% 5.23 palmitik
% 2.18 stearik
% 1.05 arakidik

Folik asitin doğal kaynağı

İncir tohumu yağı tüketimi, folik asit alımını tamamlamak için mükemmel bir alternatiftir. Hamile kadınlar veya hamile kalmayı planlayanlar için, en azından bu dönemde, yemeklerinde tipik zeytinyağının yerine incir tohumu yağı koymak iyi bir fikirdir.

İncir tohumu yağı nereden alınır?

İncir tohumu yağı, diğerleri gibi, vücut için gerçek faydalar içeren organik ürünler için tüketici tercihlerinin artması nedeniyle hızla yeni pazarlara dahil edilmeye başlanmıştır.

Bununla birlikte, geleneksel süpermarketlerdeki rafine edilmemiş, soğuk preslenmiş bir bitkisel yağ bulmak hala zor olabilir. Bundan dolayı TAZEMİZ firması olarak burada devreye giriyoruz. En kaliteli tohumları, hiç bir işleme maruz bırakmadan soğuk presleme yöntemi ile yağını çıkartıp, cam şişelerde ile kargo ile adresinize gönderiyoruz. Sipariş için https://www.tazemiz.com/urun/incir-cekirdegi-yagi/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Saklama Önerileri

Yağınızın süresini korumak için, 22 ° C’ye kadar sıcaklıkta karanlık ve soğuk bir yerde saklanması önerilir. Sıcaklık düşükse, ürün bulanık olabilir veya katılaşabilir, ancak etki oda sıcaklığında kaybolur. Buzdolabında muhafaza ettiğinizde dibinde tortu oluşabilir, bundan dolayı buzdolabına konmasını önermiyoruz.

Açtıktan sonra 3 ay içinde tüketilmesini öneriyoruz.

İncir Çekirdeği Yağı Kullanım Miktarı

Dahili kullanım: sabah 1 çay kaşığı (aç karnına) ve akşam 1 çay kaşığı (yatmadan önce);
Salata veya yemeklerinize ilave edebilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Canlı Destek
Size nasıl yardımcı olabilir?
Sipariş ve sorularınız ile ilgili bizimle hızlı bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.