0

Üzüm çekirdeği yağı eski zamanlardan beri geleneksel kozmetik repertuarının bakım sırrıydı. Soğuk preslenmiş üzüm çekirdeği yağı, cilde hafifletir, kolayca emilen yumuşak bir yağdır. Burada dikkat edilmesi gereken çekirdeklerin soğuk preslenmiş olmasıdır. Kozmetik endüstrisinde taşıyıcı yağ olarak bilinen üzüm çekirdeği yağı, çok çeşitli ticari olarak satılan krem ​​ve losyonları bulunmaktadır. Yüksek fiyatlı kozmetik ürünler için faiş fiyatlar ödemek yerine doğal ve katkısız soğuk pres üzüm çekirdeği yağını doğrudan şişeden kolayca cildinize uygulayabilirsiniz.

üzüm çekirdeği yağı cilde faydası

Kırışıklık Azaltır ve Cilti Sıkar
Kozmetik firmalarının neden çeşitli kremler, losyonlar ve merhemler için baz çekirdeği yağı olarak kullanılmasını tercih ettiği artık sır değildir. İdeal bir viskoziteye ek olarak, yağ beta-karoten ve D, C, E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Ayrıca palmitik, stearik ve linoleik asit gibi esansiyel yağ asitleri konsantrasyonuna sahiptir. Bu yağ asitleri klinik kırışıklık karşıtı deneylerde iyi performans göstermiştir. Ayrıca, izlerin belirginliğini ve büyüklüğünü en aza indirmede etkili oldukları kanıtlanmıştır. Bu özelliklerin hepsi üzüm çekirdeğinde mucizevi şekilde barınmaktadır.

Akne ve Yaşlanma Önler
Besin bakımından zengin üzüm çekirdeği yağı, özellikle yüz ve saç için üretilmiş ürünler olmak üzere sayısız kozmetik ürüne yönelmiştir. Dudak kremi, yüz kremleri, saç kremleri, nemlendiriciler ve üzüm çekirdeği yağı içeren diğer ürünler polifenoller bakımından zengindir. Bu polifenoller, yaşlanma sürecini geciktirdiği ve akne salgınlarını önlediği bilinen anti-enflamatuar antioksidanlardır. Sonuç olarak, birçok akne kremleri ve tonerleri, taşıyıcı yağ olarak üzüm çekirdeği yağı kullanır.

Cilt dengeleme
Yağlı cildi tedavi etmek için bir yağ kullanmak sezgisel görünse de, bu sorun için tam olarak üzüm çekirdeği yağı kullanılır. Üzüm çekirdeği yağını 1 tabaka şeklinde cildinize uygulayın ve cildinizi asla yağlı hissetmezsiniz. Kuru hem de yağlı lekeleri dengeleyerek cildi etkili bir şekilde nemlendirir. Toner olarak kullanıldığında, üzüm çekirdeği yağı tıkalı gözeneklere nüfuz edebilir ve cilt gözeneklerini temizleyebilir.

Kollajen Restorasyonu
Üzüm çekirdeği yağı üzerine yapılan biyokimyasal araştırmalar oligomerik proantosiyanidinler açısından zengin olduğunu göstermektedir. OPC kısaltması olarak bilinen bu flavonoidler, serbest radikalleri uzaklaştırır ve hücresel düzeyde kollajen restorasyonunu teşvik eder ve cildinizin daha sert hissetmesini sağlar ve daha fazla hasar belirtisi en aza indirir. Maddi düzeyde, bu yüzünüzü dokunuşta pürüzsüz ve görünüşte genç tutmaya katkıda bulunur. 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

0

ÜST

Merhabalar
Soğuk pres yağlar için doğru yerdesiniz.
Size nasıl yardımcı olabilirim ?
Powered by
X