Dikenli İncir Nedir? Nasıl Yenir?

dikenli incir nedir

O Adana’nın ‘Cennet meyvesi’, Ege ve Akdeniz bölgelerinin ise Mısır inciri.. Dikenli incir halk arasında birçok farklı isimle bilinmektedir. Hint inciri, Frenk inciri, Mısır inciri, Babutsa, Kilis inciri, Pabuç inciri, …

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

hindistan cevizi yağı nedir?

Bilim adamları ve gıda uzmanları, hindistan cevizinin nereden geldiği ve ne zaman geldiği konusunda tam olarak emin değiller, ancak en iyi tahminleri, hindistan cevizinin Güney Pasifik’te ortaya çıkmış ve büyük olasılıkla Yeni Gine’de bulunan çeşitli tarih öncesi bitkilerdir. Bildirildiğine göre, Vasco de Gama’nın filosundaki denizcilere meyveyi “coco” adıyla adlandırıyor – hobgoblin benzeri,  denizci dilinde “Cocos” […]

Keçiboynuzu Nedir?

keçiboynuzu harnup nedir

Akdeniz bölgesine özgü olan keçiboynuzu ( Ceratonia siliqua ), temel olarak yenilebilir bakla ve tohumlarıyla yetişen, aynı zamanda bir süs bahçesi örneği olarak yetiştirilen, çiçeklenmeyen, herdem yeşil bir ağaçtır. Genelde St John’un ekmeği veya akasya fasulyesi olarak bilinen bu atmosferik azotu sabitlememesine rağmen baklagil ailesinin bir üyesidir. Keçiboynuzu ağaçları 100 yıldan fazla yaşayabilir, 15 metreye […]

Doğal Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır?

üzüm sirkesi

5 Litre sirke yapımı için %60 su , %40 oranından üzüm ekliyoruz.
Cam kavanoz içine koyduğumuz üzüm ve suya 2 yemek kaşığı bulgur, 2 yemek kaşığı nohut ve 2 yemek kaşığı bal(fermantasyonu kuvvetlendirir) ekliyoruz.

Hangi Yağlar Kilo Aldırır?

Gerek diyet zamanlarda gerek günlük beslenmede doymuş hayvansal yağlar ve işlenmiş bitkisel yağlar arasında bir kararsızlık dönemi yaşanır durur. Hangi yağ kilo aldırır? sorusu adeta beyinde ışık saçar haldedir. Yanlış yağ tüketimi obeziteye ve dolayısıyla metabolizma açısından hastalıklara davettir. Doğal olan dolayısıyla sağlıklı yağlar olan omega 3 yağı kullanımı maalesef ki yetersizdir. Doğal olmayan yağlar […]

Soğuk Pres ile Sıcak Pres Yağ Arasındaki Fark

sıcak ve soğuk pres

Şekil verme amacı ile kullanılan ve presleme makinesinin çeneleri arasında yüksek miktarda ısı ve kuvvet üretip uygulayan makinelerin yapmış olduğu işlem presleme olarak adlandırılıyor. Soğuk Pres ( Soğuk Şekil Verme) Nedir? Soğuk Pres, herhangi bir ısıtma işlemi gerektirmeyen hassas bir presleme şeklidir. Soğuk Pres, soğuk kurutma ve sıkıştırma sistemi aracılığı ile gerçekleştirilir. Yani soğuk pres, […]

Hindistan Cevizi Yağı Kullanım Amaçları

hindistan cevizi yağı 300ml

Son zamanlarda yiyecek ve içecek ürünlerde zirai tarım ilaçlarının kullanım oranları bir hayli arttı, bu nedenle insanlarda farklı rahatsızlıklar baş göstermeye başlıyor. Bundan dolayı artık doğal ve organik ürünlere yönelmiş durumdayız. Bu ürünlerin aşında ise yağlar gelmektedir, bizlerde bu noktada hindistan cevizi yağından bahsetmek istiyoruz. Hindistan cevizi yağı başta cilt problemleri olmak üzere farklı hastalıkların […]

Soğuk pres yağ nasıl yapılır?

Soğuk pres yağ nasıl yapılır

Bitkinin meyvesi, tohumu veya çekirdeğine sıcak işlem uygulanmadan direk yağ çıkarma işlemine soğuk pres denilmektedir. Soğuk pres işlemlerde ürünün ısısı 40 dereceyi asla aşmaz eğer aşarsa hem sıcak pres olur hemde ürün içerisinde ki doğal maddeler kaybolabilir. Soğuk Pres tekniği, en iyi ve nitelikli yağların üretimi için kullanılan bir tekniktir. Bu teknikte yağ filtrelenir ve […]

Ev Yapımı Doğal Hindistan Cevizi Yağı Şampuan Tarif

Saçınıza kimyasal yüklü ürünler kullanmak istemiyorsanız bu yazımız ilginizi çekebilir Kimyasal ürünler kullanmıyorsanız veya artık kullanmak istemiyorsanız ne kullanmanız gerekiyor? Tabii ki evde kolayca yapabilirsiniz doğal ürünler. Doğal saç bakımı saç yıkamadan başlar  ve burada en etkili tarifin en önemli maddesi hindistan cevizi yağıdır.Size hindistan cevizi yağı nasıl şampuan yapılır onun tarifini yapacağız. Burada önemli […]

Üzüm Çekirdeği Yağını Ciltte Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Üzüm çekirdeği yağı eski zamanlardan beri geleneksel kozmetik repertuarının bakım sırrıydı. Soğuk preslenmiş üzüm çekirdeği yağı, cilde hafifletir, kolayca emilen yumuşak bir yağdır. Burada dikkat edilmesi gereken çekirdeklerin soğuk preslenmiş olmasıdır. Kozmetik endüstrisinde taşıyıcı yağ olarak bilinen üzüm çekirdeği yağı, çok çeşitli ticari olarak satılan krem ​​ve losyonları bulunmaktadır. Yüksek fiyatlı kozmetik ürünler için faiş fiyatlar ödemek yerine doğal ve katkısız soğuk pres üzüm çekirdeği yağını doğrudan şişeden kolayca cildinize uygulayabilirsiniz.

Canlı Destek
Size nasıl yardımcı olabilir?
Sipariş ve sorularınız ile ilgili bizimle hızlı bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.